Kan salvestrol invloed hebben op medicijngebruik?

Professor Dan Burke geeft aan, dat salvestrol voor zover hij weet geen invloed heeft op medicijnen.

Salvestrol is een voedingssupplement en zou medicijngebruik niet mogen beïnvloeden, behalve als de therapie de inname van mandarijnen, appels en aardbeien verbiedt. Salvestrols bevatten geen Naringenine, een stof, die gewoonlijk wordt gevonden in grapefruit, wat invloed heeft op verschillende enzymen en die kunnen daardoor invloed hebben op medicijngebruik.

Wat doe je als je vermoedt, dat salvestrol wel invloed heeft?

Als je het niet zeker weet, stop dan het gebruik van salvestrol voor een paar dagen, totdat de behandeling van het medicijn niet meer nodig is. Of zo lang als je denkt, dat de bijwerking weg is. Het is belangrijk, dat je dan na het opnieuw innemen niet dezelfde bijwerking ervaart. Doe je dat wel, dan is het zaak dit te melden.

Mocht je een vermoeden hebben, dat salvestrol een bijwerking heeft bij een bepaald medicijn, meld dat dan aan de behandelend arts en ook aan ons, zodat het onderzocht kan worden en waardoor het vermeld kan worden voor anderen, die salvestrol gaan gebruiken, of willen gebruiken.

Download Ons Gratis Eetadvies!

U ontvangt dan het eetadvies en 14 dagelijkse mailtjes met uitleg over de onderwerpen. Hierbij leer je ontzettend veel over voeding, omgevingsfactoren, gebruiken, voorkomen van kanker, alternatieven, boeken over kanker.
Klik hier

Recente berichten