Wat moet ik vermijden bij de inname van salvestrolen?

De belangrijkste factor voor de werking van salvestrol is de aanwezigheid van het enzym CYP1B1.

Het CYP1B1 enzym kan met veel verschillende zaken reageren buiten salvestrolen. De leefcyclus van het enzym is ongeveer 3 dagen (dat wil zeggen, dat elke molecuul CYP1B1 wordt vervangen door een nieuwe in ongeveer drie dagen)

Sommige stoffen belemmeren het enzym CYP1B1. Als remstoffen aanwezig zijn in uw systeem, zullen zij het reageren van salvestrolen met het enzym CYP1B1 beconcurreren. De concurrentie zal gedeeltelijk afhangen van het niveau van de remstoffen en van de salvestrolen en hun affiniteit voor CYP1B1.

De remming van sommige remmers zal de volledige levenscyclus van het enzym duren.
Het is belangrijk de beperkingen uit de weg te halen van blootstelling aan remmers om salvestrol de beste kans te geven goed te activeren.

Sterke remmers van CYP1B1 zijn:

koolmonoxide (bv. in tabaks rook)
vitamine B17 (zoals in de pitten van abrikozen en bittere amandelen of als amygdalin of laetrile),
Resveratrol in hogere doseringen.
bepaalde chemische schimmelwerende middelen.
Het is bekend, dat Ginkgo Biloba zeer sterk de aanmaak van CYP1B1 remt, dat nodig is om salvestrol te activeren. Dus niet gebruiken bij salvestrol inname. Ginkgo biloba zit vaak verstopt in samengestelde voedingssupplementen, dus lees de bijsluiter of dit aanwezig is. Is er geen bijsluiter, zoek dan via Google op de naam van het supplement.

Chemische fungiciden (schimmelwerende middelen) zijn dubbel problematisch.
Bij gebruik op gewassen, kunnen ze de plantaardige productie van salvestrol aantasten.
De planten zullen alleen de salvestrolen in overvloed produceren bij aanvallen van ziekteverwekkers, of die schimmels.
Hoofdzakelijk kunnen schimmelwerende middelen het metabolisme van het enzym CYP1B1 belemmeren op dezelfde manier als vitamine B17, dat wil zeggen, zich niet kunnen binden met het enzym op de gunstigste manier en dus zich niet of nauwelijks kunnen metaboliseren met de salvestrol.

Als extra complicatie worden chemisch schimmelwerende middelen gebruikt in de landbouw, maar ook elders waardoor het moeilijk is ze niet binnen te krijgen.
Schimmelwerende middelen kunnen worden gebruikt op:
openbare parkeerterreinen,
in nieuwe tapijten,
in anti roos shampoo,
op golfbanen,
in verfproducten
en ze kunnen worden toegevoegd aan schoonmaakmiddelen.

Download Ons Gratis Eetadvies!

U ontvangt dan het eetadvies en 14 dagelijkse mailtjes met uitleg over de onderwerpen. Hierbij leer je ontzettend veel over voeding, omgevingsfactoren, gebruiken, voorkomen van kanker, alternatieven, boeken over kanker.
Klik hier

Recente berichten