Zijn salvestrolen veilig?

Zelfs ver boven de dagelijks aanbevolen dosering van het aantal salvestrolpunten, is er geen giftigheid bekend.

Het is aan te bevelen geen salvestrol te gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding, hierover is geen onderzoek gepleegd.

Salvestrol komt uit biologisch gekweekt fruit. De salvestrolen worden gehaald uit het extract van sinaasappel, bramen, blauwe bessen en druiven.

 

Salvestrolen zijn natuurlijke afweerstoffen van allerlei natuurlijke planten.
In veel groenten en fruit wordt dit stofje aangetroffen.
Het is voor het lichaam voeding, want het heeft na het selecteren geen enkele bewerking ondergaan.

Salvestrol wordt door het lichaam gezien als voeding.

De salvestrolen worden door de darmen afgegeven aan het bloed en ook de lever, die eventuele giftige stoffen uit het lichaam filtert, herkent het als voeding.

Hierdoor zal salvestrol met het bloed overal in elke cel kunnen komen en daar met het kankerspecifiek enzym CYP1B1 kunnen regeren. Er ontstaat door die reactie een voor de cel giftig stofje, dat vervolgens de cel tot apoptose dwingt (gecontroleerde celdood)

Daar er in gezonde cellen geen enzym CYP1B1 aanwezig is, gebeurt er met die cel niets. De salvestrol wordt daar gebruikt als voeding voor de cel en het overschot kan zelfs de cel weer verlaten.

Zoals elke voeding, zal salvestrol ook na het innemen geleidelijk weer minder in het bloed aanwezig zijn.
Daarom is het goed om regelmatig weer nieuwe salvestrolen in te nemen, om zo altijd een werkzame hoeveelheid in het lichaam te behouden.

Er is momenteel (2012) een patiënt in Duitsland, die 20 x de dagdosis per dag gebruikt.
Hij ondervindt er geen enkele schade of bijwerking van.

Download Ons Gratis Eetadvies!

U ontvangt dan het eetadvies en 14 dagelijkse mailtjes met uitleg over de onderwerpen. Hierbij leer je ontzettend veel over voeding, omgevingsfactoren, gebruiken, voorkomen van kanker, alternatieven, boeken over kanker.
Klik hier

Recente berichten