Waarom zou je preventief salvestrol gebruiken?

Als je weet, dat bv in de familie kanker voorkomt, dan kan je er aan denken preventief een lage dosering salvestrol te gebruiken op dagelijkse basis.
Het is ook goed om, nadat je kankervrij bent verklaart, eerst nog een jaar de hoge dosering te gebruiken en daarna de preventieve lage dosering te gaan innemen.

Op het moment dat een tumor wordt ontdekt, is het ziekteproces al vergevorderd en levensbedreigend.

De tijd dringt.
Dit rechtvaardigt het gebruik van agressieve medische behandelingen zoals bestraling en chemotherapie.
Het nadeel is dat bij deze behandelingen niet alleen tumorcellen worden gedood, maar ook veel gezonde lichaamscellen.

De meeste kankermedicijnen werken niet selectief genoeg en zijn ook giftig voor gezonde weefsels. Daarnaast bestaat het gevaar, aldus professor Dan Burke, dat deze behandelingen een averechts effect hebben en de groei en metastasering van een tumor juist versnellen.
Medici weten dit, maar de discussie hierover is moeizaam.

Een tumor wordt met de huidige technologie pas ontdekt bij een massa van 10 tot de 9e cellen en een grootte van circa 1 cm3.
Een totale massa van 10 tot de 12e tumorcellen (inclusief uitzaaiingen) met een omvang van ongeveer een liter is dodelijk.

In plaats van een agressieve benadering waarbij zo veel mogelijk tumorcellen worden geëlimineerd, maar het risico bestaat van ernstige bijwerkingen en versnelde ziekteprogressie, kan gekozen worden voor een mildere benadering die gericht is op beheersing van het ziekteproces en die geen schadelijke neveneffecten heeft.

De strategie is om de tumorgroei te vertragen en voldoende tumorcellen te doden zodat de tumor niet levensbedreigend meer is, onder controle is gebracht en geen klachten meer veroorzaakt.

Wilt u het hele verhaal lezen over deze vraag, klik hier

Download Ons Gratis Eetadvies!

U ontvangt dan het eetadvies en 14 dagelijkse mailtjes met uitleg over de onderwerpen. Hierbij leer je ontzettend veel over voeding, omgevingsfactoren, gebruiken, voorkomen van kanker, alternatieven, boeken over kanker.
Klik hier

Recente berichten